کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی
کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی

معرفی لایت روم


نام کامل لایت روم Adobe Photoshop Lightroom است که شاید به علت وجود نام فتوشاپ در نام آن کمی گیج‌کننده به نظر برسد، اما در واقع لایت روم یک زیر مجموعه از فتوشاپ با قابلیت‌های خاص است که این قابلیت‌ها در فتوشاپ وجود نداشته و احتمالا هرگز وجود نخواهد داشت.

هدف اصلی این نرم‌افزار مدیریت حجم انبوهی از تصاویر و مرتب‌سازی آنها به منظور سهولت دسترسی هنگام ذخیره در یک مکان خاص است. فتوشاپ نرم‌افزار فوق‌العاده‌ای در ویرایش تصاویر به شمار می‌آید، اما هنگامی که تعداد این تصاویر ویرایش‌شده زیاد شود مدیریت آن کار بسیار دشواری خواهد بود.عمده فعالیت یک فرد به عنوان عکاس با فتوشاپ تنظیم و بهینه‌سازی تصاویر قبل از انتقال آنها از دوربین به هارد رایانه است که همیشه یک پروسه پیچیده و زمانبر محسوب می‌شود. پس از انتقال، بزرگ‌ترین چالش مرتب‌سازی و گروه‌بندی و پیدا‌کردن یک تصویر از بین انبوه تصاویر موجود است.

لایت روم یک نرم‌افزار مدیریت تصویر بر پایه پایگاه داده است که بصورت خودکار اطلاعات متادیتای تصویر مثل نام و نوع دوربین، تاریخ و زمان ثبت، دیافراگم، سرعت شاتر، iso، وایت بالانس و... را خوانده و به‌عنوان یک exif شناخته و این اطلاعات را در یک بانک اطلاعاتی به نام کاتالوگ برای عکس ذخیره می‌کند. هنگامی که یک تصویر به محیط لایت‌روم افزوده می‌شود این نرم‌افزار با قابلیت درونی خود امکان اضافه‌کردن اطلاعات اضافی مثل کلمات کلیدی، علائم، ستاره‌های امتیازدهی و... را فراهم می‌کند که این امر در پیدا‌کردن تصویر مورد نظر از بین هزاران تصویر موجود کمک فراوانی خواهد کرد. این روش فهرست‌برداری و تگ‌گذاری در فتوشاپ وجود ندارد، زیرا فتوشاپ یک برنامه مبتنی بر پایگاه داده نیست. علاوه بر قابلیت‌های مدیریت رسانه، لایت روم حاوی ابزارهایی است که به عکاسان در دستکاری و تنظیم تصاویر کمک می‌کند. به طور خلاصه فتوشاپ یک ابزار ویرایش تصاویر و لایت روم یک ابزار مدیریت تصاویر با برخی قابلیت‌های ویرایشی و تنظیم تصویر است.

ابزارهایی که لایت‌روم از آنها در ویرایش و تصحیح تصاویر استفاده می‌کند، در گروه‌هایی به شرح زیر جمع شده است:
1ـ Histogram
2ـ Basic
3ـ Tone Curve
4ـ HSL / Color / B&W
5 ـ Split Toning
6 ـ Detail
7ـ Lens Corrections
8 ـ Effects
9 ـ  Camera Calibration

اگر بخواهیم تفاوت فتوشاپ و لایت‌روم را در این زمینه با یک مثال ساده بگوییم، لایت‌روم را یک پزشک عمومی و فتوشاپ را یک متخصص در نظر می‌گیریم. یک پزشک عمومی به راحتی بیماری‌های رایج و ساده را تشخیص داده و سریع‌ترین و ساده‌ترین درمان‌ها را برای بیمار تجویز می‌کند. اما برخی بیماری‌ها هستند که پزشک عمومی قادر به تشخیص و درمان صحیح آنها نیست. اینجاست که باید نزد یک متخصص رفت تا به‌صورت دقیق بیماری را تشخیص و درمان مناسب را ارائه کند. اما باید این تفاوت را هم درنظر بگیرید که قت گرفتن از یک متخصص هزینه و وقت بیش‌تری را می‌طلبد و طبیعتاً دوره تشخیص و درمان هم طولانی‌تر‌ است. در عین حال یک پزشک عمومی به راحتی در دسترس بوده و درمان‌های تجویز شده در زمانی کوتاه تاثیر می‌کنند.

لایت‌روم بسیاری از ابزارهایی که فتوشاپ دارد را درا خود داشته و اعمال این ابزارها حتی از فتوشاپ‌ هم ساده‌تر و سهل‌الوصول تر است. اما برای اعمال برخی اصلاح‌ها و جلوه‌های خاص باید سراغ فتوشاپ بروید. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها در اینجا، قابلیت ایجاد «Layer» یا همان لایه است. لایه‌ها به راحتی در فتوشاپ قابل ایجاد هستند که باید اعتراف کرد سهم بزرگی در ویرایش عکس حرفه‌ای دارند. درحالی که در لایت روم امکان ایجاد لایه وجود ندارد و همه چیز مستقیماً بر روی عکس اعمال می‌شود. از طرفی دیگر لایت روم امکان اعمال تاثیرات و اصلاحات ساده را به راحتی فراهم می‌کند، درحالی که در فتوشاپ برای اعمال همین تاثیرات و اصلاحات ساده باید گام‌های زیادی طی کرد.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که با توجه به توضیحات داده شده و با توجه به این که همه ابزارهای ویرایشی لایت روم در فتوشاپ وجود دارد، چرا باید از لایت استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح علت استفاده از لایت روم می‌توان به چند مورد اشاره کرد:
ـ یادگیری لایت روم از فتوشاپ ساده‌تر است و محیطی ساده‌تر دارد.
ـ لایت روم حاوی ابزارهای آماده فراوانی جهت تنظیم و ویرایش تصاویر است.
ـ سرعت کار در لایت روم به علت امکان مشاهده و ویرایش سریع چند تصویر بدون صرف زمان برای باز‌کردن و بستن فایل‌ها بالاتر است.
ـ لایت روم به عنوان ابزار مدیریت فایل و رسانه، امکان ایجاد پوشه، زیرپوشه و تغییر نام گروهی فایل‌ها را به صورت یکجا فراهم می‌آورد.
ـ ویرایش تصاویر در لایت روم غیر مخرب بوده و تمام تغییرات به صورت یک لایه جدا به لایه اصلی اعمال شده و فایل اصلی به هیچ عنوان دستکاری نمی‌شود؛ در صورتی که در فتوشاپ کار روی تصاویر با ترکیبی از ابزارهای مخرب و غیرمخرب انجام می‌گیرد و ممکن است تصویر اصلی تغییر یابد.
ـ در محیط لایت روم امکان ذخیره‌سازی سابقه همه عملیات انجام گرفته و امکان بازگشت و تصحیح آن برخلاف فتوشاپ وجود دارد.
ـ در لایت روم امکان مشاهده اطلاعات متادیتا روی فایل هنگام ویرایش آن برخلاف فتوشاپ وجود دارد.
ـ و ده‌ها امکان متنوع دیگر در زمینه ویرایش و مدیریت تصاویر.


   

آزاد

بیش از یک قرن است که طراحی گرافیک در رده های پوستر، تبلیغات، بسته بندی، تصویرسازی، اینفوگرافیک، گرافیک برای روزنامه ها و مجلات تقسیم می شوند. با توجه به بازار کار و زندگی حرفه ای یک گرافیست، طراحان می توانند بسته به علایق و توانمندی های خود عناوین شغلی مختلفی را انتخاب نمایند. یک طراح گرافیک تازه کار، می تواند با گذراندن نرم افزارهای گرافیکی مختلف و اصول طراحی به عنوان فریلنسر و پروژه محور یا استخدام در شرکت ها و سازمان های دولتی شروع به کار نماید. از جمله نرم افزارهای مفیدی که آموزش داده می شود، نرم افزار Photoshop برای ویرایش تصاویر موجود، نرم افزار Illustrator وCorel Draw برای ساخت فایل های وکتوری و نرم افزار Indesign برای صفحه آرایی.

یک پیام

امروزه یکی از جذاب ترین و پر درآمدترین شغل ها در جهان به طراحان گرافیک اختصاص داده شده است. اگر شما نیز دارای خلاقیت و ذوق هنری هستید، آموختن نرم افزارهای گرافیک قطعا به شما کمک خواهد کرد تا آینده شغلی خود را تضمین نمایید.این موسسه  با بهترین کیفیت و مدرسین با تجربه  شیوه های نوین آموزشی به شما کمک میکند به سرعت و سهولت  در این گونه مباحث مسلط شده و آماده  ورود به بازار کار شوید و کسب خود را راه اندازی کنید .