افترافکت یکی از کاربردی ترین و بهترین برنامه های ایجاد شده و توسعه یافته توسط شرکت ادوبی است. افترافکت یکی از کاربردی ترین و بهترین برنامه های ایجاد شده و توسعه یافته توسط شرکت ادوبی است. با استفاده از افترافکتس می توان برای ایجاد جلوه های بصری زیبا و حرکت های گرافیکی دو بعدی استفاده کرد. صنعت سینما و تلویزیون در سال های اخیر با تحولات زیادی مواجه شده است. فناوری های متنوع و ابزار ها و برنامه هایی مبتنی بر تکنولوژی های روز، رویکرد های نو و منحصر به فردی را در صنعت سینما و تلویزیون موجب شده است.ابزار های مختلف در زمینه های متعددی به کار می آیند تا به کمک آن ها همه چیز آسان تر و کاربردی تری پیش برود. در زمینه های بهبود کیفیت تصویر، بهبود نور، افزایش کیفیت جلوه های ویژه و افزودن صحنه های واقعی تر و زنده تر به فیلم های سینمایی، همگی به واسطه استفاده از این ابزار ها و برنامه های به روز شده، امکان پذیر شده است.با استفاده از نرم افزار افترافکت می توان حرکت های گرافیکی و پویای بسیار زیبایی را تدوین کرد.
افترافکت چگونه تعریف می شود؟
به صورت کلی، افتر افکت را با نام Adobe After Effects نیز می شناسیم. این برنامه از جمله برنامه هایی است که ویدئو ادیتور ها از آن ها برای ویرایش و ادیت کار های خود استفاده می کنند. این نرم افزار، در واقع یک برنامه ویرایش فیلم است که کارایی ها و قابلیت های منحصر به فردی را برای کاربران خود فراهم می کند.به نوعی افترافکت یک ابزار کامپیوتری قدرت مند است که در زمینه های متعددی در صنعت فیلم و تلویزیون از آن استفاده می شود. این برنامه با ابزار هایی که در اختیار کاربر قرار می دهد، امکان ویرایش و ادیت حرفه ای و بسیار با کیفیت فیلم ها و تصاویر مختلف را امکان پذیر می سازد.
تاریخچه افتر افکت چیست؟
همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، این برنامه را با نام Adobe After Effect نیز می شناسیم.به این ترتیب می توان آن را متعلق به توسعه دهنده Adobe دانست.در بررسی تاریخچه این نرم افزار باید به سال 1993 برگردیم، جایی که برای نخستین بار اولین برنامه از این نرم افزار ساخته و منتشر شد.ادوبی افترافکت برای نخستین بار توسط یک شرکت علم و هنر در رود آیلند به نام COSA ساخته شد و دو نسخه ابتدایی آن یعنی ورژن 1 و 1.1 از آن در سال 1993 منتشر شد.
در آن زمان فقط برای کامپیوترهایی با سیستم عامل مک ساخته شده بودند.و توانایی این نرم افزار به لایه های مونتاژ و ماسک، افکت، کی فریم ها و ترنسفورم ها محدود بود.در همان سال حق مالکیت این برنامه توسط شرکت Aldus خریداری شد و در نهایت در سال 1994 نیز شرکت Adobe حق مالکیت آن را خریداری نمود.
ورژن بعدی افترافکت ورژن 2.0 در سال 1994 توسط شرکت آلدوس (Aldus) انتشار یافت. در این ورژن موشن بلور (Motion Blur) و رندر چندگانه به آن اضافه شد.
ورژن های 2.1 و 3 و 3.1 در سال 1995 1996 منتشر شد. شرکت ادوبی که در جولای سال 1993 شرکت آلدوس را خریداری کرده بود، ورژن 3 را به عنوان اولین ورژن با نام ادوبی منتشر کرد.
در می سال 1997 ورژن 3.1 به عنوان اولین ورژن برای سیستم عامل ویندوز منتشر شد.
تسخیر دنیای دیجیتال
ورژن 4 Adobe After Effect در ژانویه سال 1999 همراه شمار زیادی از بهبودها انتشار یافت. این بهبودها شامل صوت، افکت های انتقالی، پنجره های جدید، اسکرین بخش بندی شده، لایه های تغییرات (Adjustment Layer)، خط کش ها و راهنماها، فایل های ورودی بیشتر، پشتیبانی از فایل های وکتور ایلوستریتور، برچسب های رنگی در تایم لاین بودند. این ورژن در واقع اولین ورژن دوگانه برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک بود و کم کم افترافکت در صدد تسخیر دنیای دیجیتال برآمد.
ورژن 4.1 افترافکت در دسامبر همان سال منتشر شد و در این ورژن افکت های 3D ، لایه های سکانس و پشتیبانی از تصاویر اضافه شد. ورژن 5 که در آوریل 2001 انتشار یافت، بسیاری از امکانات را به خود اضافه کرد مانند وارد کردن فایل های فوتوشاپ و PDF و کانال های 16بیت رنگ و لایه های سه بعدی و نور.
در ژانویه 2002 ورژن 5.5 افترافکت با اضافه شدن multiple 3D view و دوربین کار خود را آغاز کرد. ورژن 6 در آگوست 2003 با قابلیت ادیت لایه های فوتوشاپ و رنگ و انیمیشن منتشر شد. ورژن 6.5 در ژوئن 2004 با ارتقای کمی نسبت به ورژن قبلی انتشار یافت.
در ژانویه 2006 ورژن 7 افترافکت با قابلیت پشتیبانی از نرم افزار ادوب بریج (Adobe Bridge) و داشتن لینک برای نرم افزار ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) منتشر شد.این ورژن قابلیت پشتیبانی از صدای 32 بیت را دارا بود و اولین سری از نرم افزار افترافکت بود که ورژن های اسپانیایی و ایتالیایی داشت.
جایزه آکادمی اسکار Academy Award 2019
این شرکت اولین نسخه Adobe این نرم افزار را تحت
عنوان نسخه 3.0 افتر افکت، منتشر کرد.
نسخه های متعدد از این برنامه به تدریج با افزایش
قابلیت های متعدد، توسعه یافته و منتشر شدند.
ارائه ابزار های قدرتمند و کاربردی، افزایش
قابلیت های گرافیکی و اضافه شدن برخی از ویژگی های به روز تر برای ویرایش و افزودن
جلوه های ویژه، از جمله مشخصه هایی است که روز به روز در نسخه های جدید تر این نرم
افزار می توان دید.افترافکت در نهایت توانست در سال 2019، به عنوان یکی از برترین نرم
افزار ها در دنیای تکنولوژی در نظر گرفته شود و جایزه
Academy Award آکادمی اسکار را به
دست بیاورد.
نرم افزار After Effect در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟
همان طور که گفته شد، از این نرم افزار حرفه ای
برای کار های تخصصی ویرایش فیلم و ویدئو استفاده می شود و می توان به کمک آن، افکت
ها و جلوه های ویژه ای را به یک ویدئو یا تصویر افزود.
در واقع اساس کار این برنامه گرافیکی، ایجاد لایه
های دو بعدی و ترکیب کردن آن ها در یک فضای سه بعدی است.البته نمی توان به صورت مشخصی گفت که یک برنامه گرافیکی همچون افتر
افکت در چه زمینه ای کارایی دارد. با توجه به این همه مشخصه جدید و به روز شده و
افزوده شدن انواع ابزار ها و قابلیت ها به این برنامه، نرم افزار After Effect را می توان برای اهداف مختلف و در زمینه های متنوع به کار برد.با این حال، نوع
استفاده آن بیش تر مربوط به شاخه های مختلف سینما، هنر و تصویر است و از آن در این
زمینه ها به صورت گسترده تری استفاده می شود.به صورت کلی می توان به موارد زیر در خصوص زمینه کاربرد این نرم
افزار اشاره کرد:
کاربردهای فوق العاده افتر افکت
· از برنامه افترافکتس برای ویرایش و ادیت فیلم ها و ویدئو های مختلف استفاده می شود.
· از آن به منظور افزودن تصاویر متحرک به فیلم ها و ویدئو ها استفاده می شود.
· کاربرد افتر افکت در ساخت برنامه های تلویزیونی مختلف
· کاربرد آن در تهیه تیزر های ویدئوی، تلویزیونی و از همه مهم تر تیزر های تبلیغاتی
· کاربرد این نرم افزار برای تهیه و ادیت انیمیشن های کارتونی
· استفاده از این برنامه برای اضافه کردن تصاویر و جلوه های بصری ویژه به برخی از فیلم ها و ویدئو ها
· کاربرد نرم افزار افترافکتس در پویا نمایی و ساخت ویدئو های سه بعدی
· انجام میکس های ویدئویی و ترکیب تصاویر و ویدئو ها به منظور ساخت کلیپ های جذاب
· افکت گذاری روی فیلم ها و ویدئو های ادیت شده
· ساخت تیتر های جذاب فیلم ها و ویدئو ها
· ساختن تیتراژ فیلم
· ترسیم و ساخت استیکر های متحرک، گیف هایی که در شبکه های اجتماعی استفاده می شوند و ساخت گیف های تبلیغاتی جذاب
· ساختن فیلم ها و کلیپ های آموزشی
· افزودن طرح های گرافیکی متحرک به فیلم ها و تصاویر که به آن موشن گرافیک گفته می شود
موشن گرافیک در افتر افکت چه مفهومی دارد ؟
یکی از قابلیت هایی که نرم افزار افترافکتس در اختیار کاربران قرار می دهد، عملکرد موشن گرافیک است.با تکیه به این قابلیت، می توان طرح های گرافیکی متحرکی را ایجاد کرد که در بخش های مختلفی به کار می روند.مهم ترین قسمت هایی که موشن گرافیک در آن مورد استفاده قرار می گیرد و طرح های گرافیکی متحرک در آن به کار می رود، در ساخت و تولید انیمیشن ها، ساخت تیزر های تبلیغاتی و تیزر های فیلم و ویدئو های مختلف است.اگر می خواهید در مورد موشن گرافیک بیشتر بدانید ،
استفاده از ابزار های تخصصی دیگر در کنار نرم افزار After Effect
نرم افزار تخصصی افتر افکت کارایی های زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. اما با این حال ممکن است در برخی زمینه ها محدودیت هایی را نیز داشته باشد. به این ترتیب، خصوصا در مراحل کار های حرفه ای تر شاید نیاز به کمک گرفتن از دیگر ابزار ها نیز باشد.در این خصوص باید گفت که در کنار این برنامه، امکان استفاده از ابزار ها و پلاگین های سومی نیز وجود دارد که با این نرم افزار سازگاری داشته و می توان به کمک آن ها، کار های حرفه ای تری را برای افکت گذاری فیلم و ویدئو انجام داد. برخی از این ابزار ها که در افتر افکت کارایی دارند و می توان از آن ها بهره برد شامل گزینه های زیر می شوند:
· Script، این ابزار سرعت فرایند هایی که به واسطه افتر افکت انجام می شود را تسریع کرده و بهبود می بخشد.
· استفاده از پلاگین های مختلف، این پلاگین ها نیز
کارایی افتر افکت را به مرحله دیگری ارتقا می دهند.
این پلاگین ها که توسط کمپانی دیگری ساخته شده
اند، ماژول های مینیاتوری توسعه یافته ای هستند که می توانند در نرم افزار افتر
افکت نصب شده و کارایی و عملکرد آن را ارتقا دهند.آن ها می توانند صد ها افکت جدید را به برنامه اضافه کنند. برخی از
این پلاگین ها شامل Element 3D، Plexus و Optical Flares می شوند.
پرورش استعدادها، ایده ها و خلاقیت افراد به کمک افترافکت :
استفاده از نرم افزار افترافکت ، زمینه مناسبی را برای ایجاد تغییرات و ویرایش فایل های ویدئویی ایجاد می کند که با استفاده از این نرم افزار عالی و کاربردی می توانید از ابتکارات و نو آوری های فردی خود برای تهیه ویدئوهای بسیار زیبا و منحصر به فرد استفاده کنید . نرم افزار افترافکت موجب تقویت مهارت ها و استعدادهای شما در زمینه ادیت و تولید فیلم ها و آثار هنری جذاب و گوناگون می گردد
چه کار هایی را نمی توانیم با Adobe After Effect انجام بدهیم:
نرم افزار افتر افکت برای کار های افکت گذاری و ساخت انیمیشن و تبلیغات تلویزیونی کاربردهای زیادی دارد. اما همان طور که گفته شد این نرم افزار در مرحله آخر و پس از تولید کاربرد دارد. به این ترتیب دو نقطه ضعف در این نرم افزار وجود دارد.
· اول اینکه از لحاظ کارایی سه بعدی، نرم افزار بسیار قدرت مندی محسوب نمی شود.
از این رو نمی توان این نرم افزار را گزینه ایده آلی برای ساخت و طراحی انیمیشن های سه بعدی در نظر گرفت. حتی در صورتی که از ابزار هایی مانند Element 3D نیز استفاده شود، برای انیمیشن سازی سه بعدی محدودیت وجود خواهد داشت. به این ترتیب به هیچ عنوان نمی توان افتر افکت را جایگزین نرم افزار های مدل سازی سه بعدی حرفه ای کرد.
· دوم اینکه از لحاظ ادیت و تدوین فیلم ها، نمی توان از این نرم افزار به عنوان یک برنامه تخصصی استفاده کرد .
البته در صورتی که به صورت حرفه ای از این برنامه استفاده شود و به خوبی از تمام ابزار های ادیت فیلم آن بهره برده شود، می توان کار های ویرایشی را نیز انجام داد. با این حال این نرم افزار برای ادیت و تدوین فیلم ساخته نشده است.نرم افزار افترافکتس ، زمانی که با یک نرم افزار حرفه ای مخصوص ادیت فیلم همراه شود، کارایی بسیار بهتر و کارامد تری خواهد داشت.
یکی از بهترین نرم افزار هایی که در کنار نرم افزار افتر افکت کارایی بسیار خوبی برای ادیت فیلم و ویدئو دارد، نرم افزار تخصصی ویرایش فیلم پریمیر است. علاوه بر این نرم افزار هایی مانند Final Cut pro و Media Composer را نیز برای هر چه بهتر انجام شدن کار فراموش نکنید.
تکنیکی سودمند در تبلیغات تلویزیونی توسط افترافکت :
در عصر فعلی، تبلیغات تلویزیونی تأثیر بسیار
زیادی در جذب مشتری و فروش بیشتر محصولات دارند.
به همین دلیل به طرح های خلاقانه و جذاب ویدئویی
در این زمینه نیاز است و استفاده از نرم افزار افترافکت، فرصت مناسبی را برای
استفاده از متحرک سازی اشیاء و متون مختلف و ایجاد برچسب های تبلیغاتی زیبا در
تبلیغات مختلف فراهم می آورد .
درآمد با افترافکت
استفاده از نرم افزار افترافکت ، یکی از کاربردی ترین و خلاقانه ترین راهکار ها برای ارائه تبلیغات تلویزیونی و تیزرهای تبلیغاتی بسیار زیبا و جذاب می باشد .بنابراین با بهره گیری از نرم افزار افترافکت می توانید پروژه های بسیار منحصر به فرد و عالی را برای تبلیغ محصولات مختلف به شرکت های متعدد ارائه کنید و به این ترتیب زمینه را برای کسب درآمد و اشتغال خود هموار سازید .در پروژه های ایجاد شده توسط نرم افزار افتر افکت می توانید از انیمیشن های از پیش طراحی شده و آیکون های موجود در این نرم افزار برای افزودن جلوه های ویژه به فیلم و یا تبلیغات مورد نظر خود استفاده کنید .
چگونه کار با این نرم افزار را یاد بگیریم؟ کلاس، آموزش، کتاب و تمرین
مرسوم ترین روش برای یادگیری افترافکت شامل کلاس ها، آموزش آنلاین و کتاب می باشد.اولین فایده ی کلاس های افترافکت این است که شما در حین کار در یک محیط کلاسی، از مربی بازخوردهای سریع می گیرید.بیشتر دانش آموزان این نرم افزار را به صورت آنلاین فرا می گیرند تا نیاز نداشته باشند که برای یادگیری آن به مسافت های دور سفر کنند.افتر افکت همیشه از پرطرفدارترین های آموزشی بوده، چرا که متقاضیلان بخوبی از بازار کار مناسب طراحی با افترافکت آگاهی دارند؛ طراحی گرافیک درعرصهی تبلیغات و تولید محتوای تبلیغاتی همیشه بازار کار عالی داشته و دارد،