کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی
کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی

متد کددهی رنگ های CMYK

اشتباه ترین مدل انتخاب رنگ برای یک پروژه چاپی انتخاب رنگ با موس در پنجره رنگ ها در نرم افزارهای گرافیکی می باشد، در این مدل انتخاب رنگ مثلا شما در این پنجره رنگ سبز را انتخاب میکنید که باید رنگ Y و C رنگ سبز انتخابی شما را متشکل شده باشد اما در حقیقت رنگی که به این روش انتخاب می‌کنید علاوه بر این دو رنگ اصلی برای ساخت رنگ سبز مقداری M و یا K نیز دارد که این خود باعث چند رنگ شدن کار چاپی می شود.

به دلیل اینکه ترکیب رنگ M با Y وC هر کدام جداگانه یک رنگ دیگری می سازد که بعد از چاپ مثلاً در تعداد ۱۰۰۰ عدد چاپ شما در هر ۱۰۰ برگ از چاپ خود شاهد طیف رنگ های متفاوتی خواهید بود که اصطلاحا می‌گویند کار چند رنگ شده و باطله می باشد، به دلیل کم بودن اطلاعات طراح ها از این اشتباه فاحش بسیاری از کارهای چاپی روزنامه باطله و به زباله ریخته می‌شود. توجه داشته باشید هیچ وقت از این متد برای انتخاب رنگ استفاده نکنید زیرا نتیجه جبران‌ ناپذیری دارد (کاغذ چاپ شده را نمی توان پاک کرد و مجددا روی آن چاپ انجام داد.

در برخی نرم افزارها مانند کرل دراو برای سهولت درانتخاب رنگ در طراحی بخشی تحت عنوان ColorPalettes قرار داده‌اند که در این بخش رنگ‌های متفاوتی جهت دسترسی سریعتر وجود دارد که می توان رنگ دلخواه را از بین این رنگ ها انتخاب کرد

که ما این متد رنگ زدن را هم رد می‌کنیم زیرا رنگ هایی که در این Palettes قرار دارند از کدهای مساوی برخوردارند مثلا در رنگ قرمز مقدار M=100 و مقدار Y نیز ۱۰۰ می باشد که در این صورت در هنگام چاپ اگر حتی درصد نامحسوسی مثلا ۵٪ یکی از رنگهای M و یا Y کم ویا زیاد شود بعد از اتمام چاپ باز شاهد چند رنگ شدن کار چاپی خواهیم بود و نتیجه اینکه این روش و متد انتخاب رنگ هم صحیح نمی باشد.

توصیه ما این است که به صورت دستی و حتما با اختلاف ۱۰٪ کدهای رنگ را وارد کنید. اما چطور؟

مثلا برای رنگ قرمز باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ قرمز از M و Y تشکیل می شود حالا کاری که باید انجام دهید این است که این اختلاف حداقل ۱۰ درصدی را لحاظ کنید در حقیقت باید تصمیم بگیرید که قرمزی که می خواهید در چاپ داشته باشید بیشتر تمایل به M داشته باشد یا Y و در پایان آن رنگ غالب باید ۱۰٪ بیشتر از رنگ دیگر کد دهی شود مثلا ما قرمزی می‌خواهیم که رنگ M غالب باشد در این صورتM را ۱۰۰ و Yرا ۹۰ در نظر می‌گیریم.

برای رنگ های دیگر نیز باید به همین صورت عمل کنیم. این متد کد دهی رنگ بهترین حالت کد دهی می باشد زیرا با این کار شما ۹۰٪ از چند رنگ شدن کار چاپی قبل از چاپ فقط با رعایت یک اصول درست انتخاب رنگ جلوگیری کرده اید، نکته اینکه برای تیره تر کردن رنگ مقداری رنگ K به دلخواه خود به رنگ مورد نظرمان اضافه می کنیم.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد