کارت ویزیت محصولی است که با توجه به سایز کوچک آن از اهمیت ویژه ای در طراحی برخوردار است رعایت سایز نوشته ها، رنگ زمینه، آرم و دیگر نکات قابل توجه در طراحی باعث می گردد که کارت مناسب و با کیفیتی را از لحاظ چاپ داشته باشیم.آنچه که در ادامه با عنوان دستورالعمل طراحی عمومی کارت ویزیت می خوانیم راهنمائی است بر این موضوع، که به بخشهای رعایت اندازه کارت ویزیت و فاصله ها، انتخاب اندازه فونت، انتخاب رنگ فونت، نکات لازم در انتخاب عکس، انتخاب رنگ زمینه، لوگو و کالیبره کردن مانیتور تقسیم می گردد.
رعایت اندازه کارت ویزیت و فاصله ها
سایز کارت ویزیت از مواردی است که در طراحی باید به صورت خاص به آن نگریست. اگر طراح سایز کارتی که چاپ می شود را نداند و با سایز دلخواه خود شروع به طراحی نماید ممکن است مشکلاتی پس از چاپ برای آن کارت پدید آید که از آن جمله می توان به تغییر فرم آرم و عکس و نوشته ها و همچنین تغییر در سایز نوشته ها اشاره نمود.برای برطرف نمودن این مشکلات لازم است سایزهای استاندارد هر مؤسسه را دانست که این سایزها نزدیک به سایزهای استاندارد می باشد.
1. انتخاب اندازه فونت
انتخاب فونت نقش مهمی را در طراحی کارت ویزیت دارد اگر در انتخاب فونت اشتباه شود و نکات اشاره شده رعایت نگردد نوشته ها نامفهوم، دارای سایه و ناخوانا می شوند که این امر لطمه جبران ناپذیری را به کارت ویزیت به دست آمده خواهد زد.برای اجتناب از این موضوع لازم است به نکات زیر توجه فرمائید.
اندازه فونت:
سایز فونت ها معمولاً باید بزرگتر از سایز 8 و در برخی از موارد بزرگتر از سایز 10 باشد.نوشته هایی با سایز کوچکتر از 8 معمولاً از لحاظ درشتی خوانا نبوده و نتیجه خوبی را در چاپ ندارد.
رنگ فونت:
از عوامل سایه دار شدن نوشته ها و واضح نبودن آن عدم استفاده از انتخاب رنگ مناسب برای نوشته ها می باشد. رنگهای استفاده شده به سه دسته تقسیم می گردد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
رنگ مشکی:
برای بدست آوردن رنگ مشکی برای نوشته ها در چاپ بهتر است نسبت به رنگ زمینه تصمیم گیری شود. یعنی اگر زمینه سفید باشد از ترکیب C:0 M:0 Y:0 K:100 استفاده گردد. لرزشهای چاپ تأثیری در وضوح نوشته نمی گذارد و در صورتی که زمینه نوشته رنگی باشد بهتر است در اغلب مواقع از دستور Over Print استفاده نمود.
دستور (Over Print):
برای استفاده از این دستور لازم است ابتدا متن خود را نوشته و رنگ متن را C:0 M:0 Y:0 K:100 انتخاب کنید سپس با انتخاب لایه فونت در قسمت Layers حالت لایه نوشته را از حالت Normal به حالت Multiply تغییر دهید. برای پی بردن به تغییرات حاصل شده کافی است از منوی window->channels را انتخاب نموده و تغییرات حاصل شده در هر دو حالت را در کانال های مختلف ببینید. مثال: اگر رنگ زمینه C:50 M:35 Y:8 K:10 باشد و رنگ فونت C:0 M:0 Y:0 K:100 باشد در حالت Normal رنگ نوشته تغییری نمی کند و در حالت Multiply رنگ نوشته ها به C:50 M:35 Y:8 K:100 تغییر پیدا می کند.
رنگ سفید:
وقتی برای نوشته ها رنگ سفید انتخاب می شود نکاتی قابل توجه و تأمل است که از آن جمله اندازه فونت می باشد. سایز فونت نوشته ها در این حالت باید تا حد امکان بزرگتر از سایز 10 باشد و در این مورد نکته قابل توجه اینجاست که در صورتیکه رنگ زمینه ترکیبی از چهار رنگ باشد حتی المقدور باید سایز فونت را افزایش داد تا بتوان کیفیت مناسب تری از چاپ را بدست آورد.
نوشته های رنگی در زمینه سفید:
رنگ انتخابی برای فونت در این حالت باید به گونه ای باشد که حداقل از دو رنگ یا حداکثر 3 رنگ انتخاب شده و سایز نوشته ها بزرگتر از سایز 10 در نظر گرفته شود.
نوشته های رنگی در زمینه رنگی:
در این حالت، رنگ مورد نظر را انتخاب کنید و در زمینه مورد نظر قرار دهید بهتر است در این حالت از دستور Over Print استفاده نمایید، و توجه به این نکته ضروری است که ممکن است رنگ نوشته تغییر نماید. اگر با این حالت مواجه شدید دستور مذکور را اعمال نکنید.
2. رعایت نکات لازم در انتخاب عکس
شفافیت و وضوح کار چاپی به عکس انتخابی و کیفیت آن بستگی دارد، برای دانستن این موضوع که آیا عکس از کیفیت لازم برخوردار است یا نه مراحل زیر را انجام دهید.
عکس را در محیط فتوشاپ باز کنید.
بدون تغییر در سایز عکس آن را با ابزار move به داخل صفحه کارت ویزیت وارد نمائید.
اگر سایز عکس کوچکتر یا بزرگتر از سایز دلخواه باشد با ابزار Free Transform یا Ctrl+t آن را به سایز دلخواه تغییر دهید.
آنگاه با استفاده از ابزار zoom و انتخاب گزینه Actual Pixel به عکس نگاه کنید. در صورتیکه عکس در این حالت شفاف و مطلوب است می توان از آن استفاده نمود.
نکته 1: اگر سایز عکس نیز تغییر نکند برای اطمینان از کیفیت عکس بهتر است گامهای فوق انجام شود."
نکته 2: گاهی سایز اصلی عکس مناسب است. در این حالت به طور یقین سایز های کوچکتر همان عکس نیز مطلوب است و سایز های بزرگتر باید به روش فوق امتحان شود که بدانیم تا چه اندازه می توان یک عکس را بزرگ نمود.
3. انتخاب رنگ زمینه
برای به دست آوردن رنگ زمینه مطلوب می توانید از جدول رنگ پیشنهادی ما استفاده کنید ولی قبل از آن لازم است مطالبی را در مورد رنگ ها بدانید.دنیای ما از سه رنگ Red ,Green ,Blue که اصطلاحاً RGB گفته می شود تشکیل می گردد و دنیای چاپ از چهار رنگ Cyan ,Magenta ,Yellow ,Black که اصطلاحا CMYK اتلاق می گردد تشکیل شده. نکته قابل توجه اینکه برای خلاصه نویسی رنگ مشکی بجای استفاده از b از black) k) استفاده نموده اند زیرا b با رنگ blue در RGB اشتباه می شود.