کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی
کانون تبلیغاتی  پرنیوم ویزیت

کانون تبلیغاتی پرنیوم ویزیت

کلیه سفارشات تبلیغاتی

دورنمای حرفه‌ی گرافیک

انتظار می‌رود که بازار کار طراحی گرافیک طی بازه‌ی زمانی ده‌ساله از ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، به میزان ۷ درصد رشد کند. این نرخ رشد به دلایلی پایین ‌تر از میانگین آهنگ رشد دیگر مشاغل در دوره‌ی پیش ‌بینی‌شده است. چرا که توسعه‌ی سریع و گسترش روزافزون رسانه‌ها و ابزارهای دیجیتال، موجب کوچک ‌شدن بازارکار برای طراحان گرافیک در رسانه‌های چاپی شده است. از‌این‌رو طراحانی که بتوانند در هر دو فضای دیجیتال و چاپی کار کنند، موقعیت مناسب‌تری برای اشتغال خواهند داشت. بنا بر گزارش BLS، مشاغل گرافیکی مرتبط با «روزنامه‌ها، نشریات، ناشران کتاب و کانون‌های تبلیغاتی» طی ده‌سال تا ۱۶ درصد افت خواهند کرد. در دیگر‌سو، بازار کار مشاغل گرافیکی مرتبط با طراحی سیستم‌های کامپیوتری و خدمات مرتبط با آن به ‌ویژه در رشته‌ی طراحی گرافیک وب و سرگرمی‌های ویدیویی، رشد ۳۵ درصدی را نشان می‌دهد. پیش ‌بینی BLS نشان می‌دهد که در آینده‌ی نه‌ چندان دور، رقابت سختی بر سر مشاغل جدید شکل خواهد گرفت. در مجموع، ایجاد بالغ بر ۱۷.۴۰۰ فرصت شغلی جدید طی ده سال در این حرفه پیش‌بینی شده است.
مقایسه‌ی مشاغل مرتبط به حوزه‌ی گرافیک
روی‌هم‌رفته، رشته‌ی گرافیک بازار کار متنوعی دارد. از ساخت و طراحی صنایع دستی، طراحی انواع پوستر و آگهی تا صفحه ‌آرایی کتاب و مجله، طراحی گرافیکی صفحات وب، و طراحی لوگو و نشان شرکت‌ها، همه و همه بازار کار وسیع این رشته را تشکیل می‌دهند.
عنوان شغلی
برآورد رشد سالانه
میانگین درآمد سالانه در آمریکا
الزامات تحصیلی و آموزشی
هنرهای زیبا و صنایع دستی
۳ درصد
۴۴.۳۸۰ دلار
الزامی به تحصیلات رسمی و آکادمیک وجود ندارد؛ عمده نیروی فعال در این زمینه دوره‌های کار و دانش و مقطع هنرستان را گذرانده‌اند
طراح مد
منفی ۳ درصد
۶۲.۸۶۰ دلار
لیسانس طراحی مد و پوشاک؛ دوره‌های آموزشی طراحی با نرم‌افزار CAD
طراح صنعتی
۴ درصد
۵۹.۶۱۰ دلار
لیسانس طراحی صنعتی؛ معماری یا مهندسی
تدوینگر فیلم و ویدئو
۲ درصد
۵۷.۲۱۰ دلار
لیسانس گرافیک؛ تجربه‌ی عملی؛ دانش نرم‌افزار
انیمیشن‌سازان و هنرمندان چندرسانه‌ای
۶ درصد
۶۱.۳۷۰ دلار
لیسانس گرافیک؛ دانش بالای نرم‌افزاری
طراح داخلی
۱۳ درصد
۴۷.۶۰۰ دلار
لیسانس مرتبط؛ آموزش‌های آزاد
چطور گرافیست شویم؟
۱. از همان دوران دبیرستان به ‌فکر مهارت ‌آموزی باشید
گرافیک از جمله رشته‌هایی است که در قالب رشته‌های هنرستانی نیز ارائه می‌شود. دانش‌آموزان هنرستانی در بسیاری از کشورها باید دروسی مانند تاریخ هنر، نقاشی، خوشنویسی، تصویرگری و طراحی وب ‌سایت را بخوانند. طراحی گرافیک نیاز به چشمانی تیزبین و ذهنی خلاق دارد، اما در عین‌ حال توسعه‌ی مهارت‌های عملی و تسلط بر نرم‌افزارهای این حوزه نیز اهمیت دارد. گرافیک از جمله رشته‌هایی است که بهتر است در سنین پایین به آن وارد شوید.
۲. مدرک گرافیک بگیرید
امروزه علاوه ‌بر دانشکده‌ی هنر دانشگاه تهران دست‌کم چهار مؤسسه‌ی دیگر تحصیلات عالیه درکنار ۶ مدرسه‌ی هنر وجود دارند که بالغ برهزار دانشجو در هر سال پذیرش می‌کنند. این رقم، دال بر گسترش طراحی گرافیک در رشته‌های گوناگون در ایران است.
زمانی بود که یک طراح گرافیک می‌توانست به‌راحتی و تنها با ارائه‌ی چند نمونه کار خلاقانه به استخدام کارفرمایان درآید. اما درحال‌ حاضر، بیشتر کارفرمایان به ‌دنبال جذب طراحانی هستند که دوره‌های آموزشی جامع و آکادمیک را در این ‌خصوص گذرانده باشند. در بعضی موارد، تنها داشتن گواهینامه‌های آزاد آموزشی یا دیپلم گرافیک کفایت می‌کند. اما براساس گزارش وزارت کار ایالات متحده، اشتغال طراحان تازه ‌کار در مشاغل با کیفیت تنها پس از کسب مدرک لیسانس میسر است. همان ‌طور که بیان شد، در حال حاضر رشته‌ی گرافیک در بسیاری از دانشکده‌های هنرهای زیبا و دانشگاه‌ها و مراکز آزاد آموزشی کشور ارائه می‌شود. رشته‌ی گرافیک علاوه ‌بر تدریس در طیف وسیعی از دانشگاه‌های بزرگ دولتی، مراکز آموزشی کوچک خصوصی و غیرانتفاعی و موسسات هنری معتبر، در قالب دوره‌های مجازی نیز ارائه می‌شود. دوره‌های آنلاین زیادی در مورد گرافیک وجود دارد. برای پیدا کردن این دوره‌ها کافی است گشتی در اینترنت  بزنید و در دوره‌های مجازی شرکت کنید. البته می‌توانید ویدیوهای آموزشی رایگان در این زمینه را نیز در سایت‌های آپارات و یوتیوب جست ‌و‌ جو و تماشا کنید
دوره‌های آموزشی گرافیک شامل طیف گسترده‌ای از موضوعات مانند تصویرگری، اصول طراحی، گرافیک تجاری، طراحی وب، طراحی تبلیغات و آموزش مهارت کار با نرم‌افزارهای گرافیکی است. در تعدادی از مراکز آموزشی، مباحثی چون بازاریابی و اصول کسب ‌و‌کار نیز در برنامه‌ی درسی دانشجویان گنجانده شده است، زیرا طراحان باید درکنار توانمندی در تهیه و ارائه‌ی پیشنهادهای شغلی، بتوانند تولیدات خود را به مشتریان بالقوه بفروشند. صرف‌نظر از دوره‌ای که انتخاب می‌کنید، سعی کنید در یک دوره‌ی آموزشی معتبر و در یکی از مراکز آموزشی صاحب‌نام مشغول به تحصیل شوید.
۳. کارآموزی کنید
کارآموزی و دوره‌های کوتاه‌مدت کارورزی، گام مهمی در جهت یافتن فرصت‌های شغلی مناسب است. متاسفانه یکی از دلایل اصلی نرخ بالای بیکاری فارغ‌ التحصیلان دانشگاهی به ‌ویژه در ایران، نداشتن مهارت‌های عملی است.
کارآموزی نه ‌تنها تجربه‌ای کاربردی و ارزشمند از دنیای واقعی را به ارمغان می‌آورد، بلکه به کارآموزان کمک می‌کند تا درکنار کارفرمایان آینده‌نگر قرار بگیرند و ارتباطات حرفه‌ای برقرار کنند. این شبکه‌ی ارتباطی، اثری تعیین ‌کننده در آینده‌ی شغلی علاقمندان به مشاغل گرافیک خواهد داشت. می‌توانید حین تحصیل و تعطیلات تابستانه یا پس از فراغت از تحصیل به‌ کارآموزی بپردازید. دوره‌های دانشگاهی رشته‌ی گرافیک در غیاب دوره‌های کارآموزی اثربخشی لازم را نخواهند داشت. دوره‌های کارآموزی فرصتی استثنایی برای کسب تجربه‌ی عملی، ایجاد روابط حرفه‌ای با جامعه‌ی طراحان و کارفرمایان و تقویت پرتفولیوی کاری فراهم می‌کند.
کارهای داوطلبانه را نیز فراموش نکنید. برخی مؤسسات از جمله مراکز خیریه به‌منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های خود، نیاز به همکارانی دارند که بدون دریافت دستمزد یا در ازای مبلغ ناچیزی امور طراحی گرافیک وب و اقلام تبلیغاتی آن‌ها را عهده‌دار شوند. می‌توانید به این مؤسسات بپیوندید تا سریع‌تر وارد بازار کار شوید و رزومه‌ی خود را قوی کنید.
 ۴. یک پرتفولیو یا آلبوم کاری مؤثر بسازید
ارائه‌ی پورتفولیو در رشته‌های مرتبط با طراحی از جمله گرافیک، یکی از ارکان ادامه‌ی تحصیل یا شروع کار حرفه‌ای است. پورتفولیو تنها مدرک «لازم» نیست. بلکه می‌تواند منبعی باشد که به ما نشان می‌دهد چگونه با تاکید بر توانایی‌های خود و به دست آوردن قابلیت‌های مختلف، در رقابت با دیگران موفق‌تر عمل کنیم. پرتفولیو در حکم آلبوم کار شما بوده و ویترین معرفی‌تان به بازار کار به‌شمار می‌رود. هرچند که گرافیست‌ها نیاز به رزومه هم دارند، اما می‌توان گفت که پورتفولیو تنها راه مؤثر اثبات توانمندی‌های عملی و نمایش مسیر ترقی آن‌ها به کارفرما است. لذا پرتفولیو بزرگ‌ترین ابزار و موثرترین راه یافتن شغل مناسب در حرفه‌‌ی گرافیک است.
-پرتفولیو ویترین معرفی‌تان به بازار کار است
در گذشته، پورتفولیوی طراحان تنها شامل مجموعه‌ای ساده از نمونه‌های آگهی‌های جرائد و تبلیغات مجله‌ای بود. اما پورتفولیوهای امروزی پیچیدگی‌های بیشتری دارند، و به جز تبلیغات چاپی، شامل نمونه طراحی تبلیغات آنلاین، گرافیک وب و حتی آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیونی و پیش‌نمایش‌های انیمیشنی می‌شوند. بسیاری از کارجویان نیز درکنار نمونه‌های چاپی، نسخه‌های دیجیتال نمونه کارهای خود را در قالب CD یا DVD در اختیار دارند و در جلسات مصاحبه ارائه می‌کنند. ضمن آنکه برخی نیز اقدام به بارگذاری آخرین نمونه‌های کاری خود در سایت‌های شخصی‌شان می‌کنند. تهیه‌ی پورتفولیو برای دانشجویانی که به‌تازگی وارد بازار کار شده‌اند، باتوجه‌به تجربه‌ی کاری اندک و نمونه‌های محدود کاری کمی مشکل است. در این‌مورد، باید کیفیت مقدم بر کمیت قرار بگیرد و تنها به ارائه‌ی بهترین نمونه‌ کارها اکتفا کنید. ضمن‌آنکه پورتفولیوی خود را براساس نیاز و مسائل کارفرما تنظیم کنید. سعی کنید در فضاهای آنلاین نیز حضور پررنگی داشته و آثار خود را به نمایش عموم بگذارید. شرکت در رقابت‌ها و مسابقات طراحی نیز راهکار دیگری است که شانس موفقیت شغلی‌تان را تضمین می‌کند و نام‌تان را سرزبان‌ها می‌اندازد.
۵. به‌روز باشید
طراحی گرافیک رشته‌ای دائما در حال تغییر و توسعه است. به‌همین سبب، طراحان باید تازه‌ترین روندهای تجاری و هنری در صنعت را دنبال کنندچرا که در غیر این‌صورت از گردونه‌ی رقابت حذف خواهند شد. دانش و مهارت گرافیست‌ها در زمینه برنامه‌های طراحی گرافیک نیز باید همواره به‌روز باشد. سازمان‌هایی مانند موسسات هنرهای تجسمی یا انجمن‌های صنفی هنرمندان گرافیک، منبع خوبی برای دنبال‌کردن تازه‌های فناوری و نرم‌افزاری و یادگیری رویکردهای جدید طراحی هستند.
۶. وارد تحصیلات تکمیلی شوید
 طراحان گرافیک می‌توانند مهارت‌ها، خلاقیت و دانش خود در زمینه‌ی شغلی‌شان را ازطریق تکمیل دوره‌های آموزشی ارتقاء دهند. علاقمندان می‌توانند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد (MA) و فوق لیسانس هنرهای زیبا دنبال کنند.
 مسیرهای آموزشی در رشته‌ی گرافیک
متقاضیان قبل از تصمیم به ادامه‌ی تحصیل در مقاطع عالی، باید درک کاملی از اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت خود و نیز انتظارات و اهداف‌شان از ادامه‌ی تحصیل داشته باشند. دریافت مدرک، برای برخی از دانشجویان در حکم ابزاری برای دستیابی به اهداف‌شان است: یک حرفه‌ی جدید، یک کار بهتر، یا توسعه‌ی مهارت‌ها و کسب تخصص‌های تازه.

اهداف شغلی و/یا الزامات آموزشی

دیپلم هنرستان

کارشناسی

کارشناسی ارشد

دوره‌های مجازی

علاقمند به یادگیری طراحی گرافیک و کار با ابزارها و برنامه‌های پایه برای ساخت و طراحی لوگو، وب‌سایت، و اقلام چاپی گرافیکی هستم

 

 

من مبانی گرافیک را می‌دانم و قصد دارم برای یادگیری مهارت‌های کلیدی هنرهای دیجیتال و تصویرگری به تحصیلاتم در مقطع بالاتر ادامه دهم

 

 

قصد دارم درکنار آموزش گرافیک پیشرفته به یادگیری مهارت‌های مدیریت  پروژه بپردازم

 

 

می‌خواهم وقتم را صرف یادگیری عملی مباحث و تقویت آلبوم کاری‌ام کنم

 

 

 

.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد